Pots contactar amb l'Assemblea al següent mail : mestresvo@gmail.com o bé formar part de la llista de distribució http://groups.google.com/group/assemblea-mestres-valles-oriental Gràcies!

CONCENTRACIÓ CONTRA ELS PRESSUPOSTOS DE LA MISÈRIA - 4 de DESEMBRE

Hora: 18h
LLoc: Plaça de la Porxada de Granollers

diumenge, 3 de juny del 2012

Jornada 2 de juny L'ESCOLA PÚBLICA S'EXPRESSA AL CARRER

Aquest dissabte 2 de juny ha tingut lloc a Granollers la jornada reivindicativa: L’ESCOLA PÚBLICA S’EXPRESSA AL CARRER.

Aquesta jornada ha estat organitzada per l’Assemblea de Mestres del Vallès Oriental, moviment de base de tota la comunitat educativa preocupada per les polítiques de retallades impulsades pels governs de la Generalitat i de l’Estat.

La jornada ha estat plantejada des d’una doble vessant. Per una banda la més reivindicativa, la que alça les nostres veus per aturar les retallades i recuperar la nostra dignitat i per una altra la vessant més pedagògica que mostra algunes de les experiències didàctiques dels centres educatius de la comarca.

En l’àmbit reivindicatiu, des de primera hora del matí s’han recollit signatures en favor de l’educació de qualitat, s’han venut samarretes, hi ha hagut tallers on expressar els nostres pensaments i les nostres accions per aturar les retallades, s’ha portat a terme una cercavila per la carretera amb batukada reivindicativa inclosa i, com a cloenda de la jornada, na Rosa Cañadell ha fet una petita xerrada sobre la Defensa de l’ensenyament públic amb debat final entre els assistents.

En l’àmbit pedagògic, diversos centres de la comarca han portat petites espurnes de la seva pràctica educativa al carrer, bé a través de plafons explicatius, bé a través de tallers on infants i joves podien compartir aquesta pràctica i tastar per un moment allò que cada escola ens mostrava.

Al migdia bona part dels docents dels centres presents a la jornada han compartit dinar de carmanyola i una sobretaula amb contes explicats per en Paco Asensio.

Ha estat una jornada complerta amb una bona participació per part de grans i petits i amb una molt bona organització. Ningú ha escatimat esforços. Des dels docents que l’han organitzada, els centres que han desplaçat els seus materials fins a la plaça per ensenyar-nos la seva tasca, passant per la Biblioteca de Can Pedrals que ens ha deixat penjar la pancarta al seu balcó fins a l’Escola Pereanton que, per ser la més propera al lloc de l’esdeveniment, ha jugat un paper molt rellevant en la cessió de tot el material necessari.

Granollers, dissabte 2 de juny de 2012
La comissió de comunicació de l’Assemblea de Mestres del Vallès Oriental

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada