Pots contactar amb l'Assemblea al següent mail : mestresvo@gmail.com o bé formar part de la llista de distribució http://groups.google.com/group/assemblea-mestres-valles-oriental Gràcies!

CONCENTRACIÓ CONTRA ELS PRESSUPOSTOS DE LA MISÈRIA - 4 de DESEMBRE

Hora: 18h
LLoc: Plaça de la Porxada de Granollers

dijous, 25 d’octubre del 2012

Article publicat al 9 nou "Institut Vinyes Velles" - Assemblea de Mestres del Vallès Oriental

Benvolguts,

Volem fer-vos unes reflexions en relació a la notícia sobre l'Institut Vinyes Velles apareguda en primera plana a l'edició del dilluns 8 d'octubre ja que pensem que fóra bo aportar algunes consideracions al respecte.

En primer lloc agrair al diari la publicació de les notícies referides al món educatiu. Tant de bo les notícies que han anant apareixent els últims mesos sobre accions reivindicatives contra les retallades propiciïn un debat a fons sobre l'educació i el sistema educatiu, perquè realment fa falta.

Estem segurs que les condicions educatives dels nostres infants és un tema que ens hauria de preocupar i molt. Pensem que és prou clar que en funció de les condicions que hi hagi als centres educatius el professorat podrà contribuir a formar ciutadans cultes, crítics i responsables, tal hi com diu la legislació vigent. Si no és així, ens veiem abocats a mirar de mantenir l'ordre a l'aula i poca cosa més. Els que estem a peu de classe sabem que mesures com l'increment d’alumnes per aula, per anomenar-ne alguna, ens haurien de posar els pèls de punta pel que tenen de retorn a èpoques passades on l’atenció a la diversitat dels alumnes era inexistent.

És en aquest context que pensem que s'han d'entendre els actes reivindicatius dels diferents centres de la comarca, sovint es tracta de reivindicacions educatives, i no pas laborals, tot i que els docents també tenim dret a fer-les. En qualsevol cas caldria veure les condicions concretes i les motivacions de les diferents decisions preses de cada centre abans de fer judicis precipitats al respecte.

Estem vivint moments molt difícils i aprendre a reivindicar i a defensar conjuntament uns drets aconseguits amb anys de lluita i esforços de molta gent és també una de les tasques que es proposa la nostra assemblea.

Assemblea de mestres del Vallès Oriental

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada