Pots contactar amb l'Assemblea al següent mail : mestresvo@gmail.com o bé formar part de la llista de distribució http://groups.google.com/group/assemblea-mestres-valles-oriental Gràcies!

CONCENTRACIÓ CONTRA ELS PRESSUPOSTOS DE LA MISÈRIA - 4 de DESEMBRE

Hora: 18h
LLoc: Plaça de la Porxada de Granollers

dimecres, 16 de maig del 2012

Signa el manifest!

Podeu imprimir i recollir signatures des del següent enllaç aquí.

MANIFEST EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA

L’Assemblea de Mestres del Vallès Oriental neix com un moviment de base de mestres i famílies preocupats/ades per les polítiques de retallades impulsades pels governs de la Generalitat i de l’Estat. Cal recordar que l’escola pública (amb instituts i universitats), mantinguda amb diners públics provinents dels impostos de tots els i les ciutadanes, és la que garanteix la igualtat d’oportunitats dels nostres nois, noies i joves de cara al futur. Els poders polítics han estat els responsables d’una nefasta gestió dels nostres diners. En comptes d’actuar amb transparència i en benefici de tothom, han preferit subvencionar als autèntics responsables de l’anomenada crisi: els bancs i el capital financer. Així, argumenten que no hi ha diners i que, per tant, es veuen obligats a retallar els nostres drets, aconseguits amb moltes lluites i esforços al llarg de les últimes dècades. I el que és molt més greu, limitar el dret a una educació de qualitat per part del nostre jovent, hipotecant el seu futur.

De tothom és ben sabut que els responsables d’aquesta crisi (o estafa) no porten els seus fills a l’escola pública. Per què serà? En realitat, el que volen és anar privatitzant tots els sectors públics per obrir les portes al negoci, per acontentar les ànsies especulatives dels poderosos, eliminant així els drets bàsics de les persones: educació, sanitat, habitatge, rendes mínimes... etc. Pretenen desmantellar, mica en mica, l’escola pública, deixant-la com a institució subsidiària de segona categoria.

Durant les últimes dècades, mestres i famílies hem estat compromesos/es en la lluita per
aconseguir que l’escola pública esdevingui un model d’educació de qualitat que garanteixi la
igualtat d’oportunitats per a tots els sectors populars, per a què sigui l’escola de tothom, per a què sigui una escola inclusiva. Mentre, els diferents governs de torn no han parat de posar pals a les rodes per frenar els avenços de l’escola pública. Així, durant els últims anys s’han anat reduint de manera sistemàtica:

- Els/les mestres de reforç, i per tant desdoblaments i petits grups de treball, serveis fonamentals si volem atendre la diversitat i garantir una escola pública inclusiva i de qualitat.
- El personal de suport: integradores, psicòlogues, vetlladores, administratives…
- Els dies de nomenaments d’interins/es a la setmana, retardant al màxim l’arribada dels mestres substituts/es a les escoles quan hi ha baixes.
- La subvenció econòmica als centres. En alguns instituts, en 2 anys s'ha reduït al voltant del 40%
- S´acomiaden mestres interines i interins, mentre la població escolar i les necessitats educatives dels nostre alumnes no paren de créixer (el Departament preveu uns 15.000 alumnes nous per al curs vinent, com també el desmantellament de 10 centres)
– Pretenen reduir les hores de coordinació i tutoria, fonamentals per a un bon funcionament
pedagògic del centre.
- Les ràtios continuen en augment: a Primària, es donen situacions de 27 i 28 alumnes per classe; a l’ESO, passen de 30 en freqüents ocasions.
- El professorat de l’escola pública sovint ha de realitzar un esforç extra: més hores de classe, més alumnes per classe, menys mestres, menys material,...
- Els nostres sous.
- D'altra banda, no hem d'oblidar que la partida destinada a educació del total dels pressupostos per part dels governs català i espanyol és de més de dos punts inferior a la mitjana europea.

En aquest context, es fa difícil d’atendre amb garanties tots els i les alumnes, especialment
aquells/es que necessiten de més atenció a causa de tenir dificultats d’aprenentatge. Totes aquestes mesures no només poden afectar de manera negativa la qualitat de l’educació, sinó que perjudiquen greument l’escola pública i beneficien, una vegada més, l’escola privada concertada, la qual continua rebent enormes sumes dels nostres diners.

Davant d’aquestes agressions, un grup de mestres de diverses escoles i instituts de la comarca ens hem constituït en l’ASSEMBLEA de MESTRES del VALLÈS ORIENTAL, amb l’objectiu d’organitzarnos i d’aixecar les nostres veus. Fem una crida a totes les persones que formen la comunitat educativa: mestres, pares, mares, alumnes, a mobilitzar-se per aturar les retallades i recuperar la nostra dignitat.

EXIGIM L'ATURADA IMMEDIATA DE TOT EL CONJUNT DE MESURES APLICADES PELS GOVERNS, ENCAMINADES A ACABAR AMB EL DRET UNIVERSAL D'ACCÉS A UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT PER PART DELS NOSTRES FILLS I FILLES EN EL FUTUR.

PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT I AMB RECURSOS SUFICIENTS, PROU RETALLADES!

PEL MANTENIMENT DE LES PLANTILLES DE PROFESSORAT QUE GARANTEIXI EL DRET A UNA EDUCACIÓ DIGNA PELS NOSTRES FILL/ES.

PER LA GARANTIA DELS NOSTRES DRETS COM A TREBALLADOR/ES.

Assemblea de Mestres del Vallès Oriental, març 2012

1 comentari:

  1. TOTA LA INFORMACIÓ ACTUALITZADA DEL 22M: http://www.facebook.com/groups/xdcr.info/permalink/242151165884689/?notif_t=like NO PARAREM, PERQUÈ ESTIMEM ELS INFANTS I LES COMPANYES I ELS COMPANYS QUE ANIRAN AL CARRER! Si no teniu facebook, la Xarxa te'n regala un. Envia un missatge a totessensesigles@gmail.com

    ResponElimina