Pots contactar amb l'Assemblea al següent mail : mestresvo@gmail.com o bé formar part de la llista de distribució http://groups.google.com/group/assemblea-mestres-valles-oriental Gràcies!

CONCENTRACIÓ CONTRA ELS PRESSUPOSTOS DE LA MISÈRIA - 4 de DESEMBRE

Hora: 18h
LLoc: Plaça de la Porxada de Granollers

dimecres, 20 de març del 2013

Manifest contra les retallades de línies a escoles públiques del Vallès Oriental.



Manifest contra les retallades de línies a escoles públiques del Vallès Oriental.

A dia d'avui 22 de març DE 2013, i amb les informacions de que disposem, sabem que el departament d'Educació i els seus serveis territorials del Vallès Oriental-Maresme, pretenen retallar línies en els següents centres de la comarca:

Pel que fa a P-3 Germans Corbella i Les Aigües de Cardedeu; Països Catalans i Sant Baldiri de Lliçà d'Amunt; Les Llises de Lliçà d'Avall; Fontmartina de Sant Esteve de Palautordera; Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor. És especialment greu el cas de Sant Baldiri i Vilamagore es quedarien sense P3 i per tant en vies d'extinció cara un futur.
En el cas de primer d'ESO podrien eliminar-se una línia al SES Can Record de Sant Esteve de Palautordera i una altra a l'Antoni Cumella de Granollers.

Aquestes mesures s'han anunciat sense esperar les dades de la preinscripció, i per tant es fan de forma premeditada per primar l'escola concertada davant la pública i sense respectar de cap manera la voluntat dels pares a l'hora d'escollir l'escola dels seus fills, esdevenint en alguns casos una clara aposta per protegir l'escola concertada.

Aquestes retallades són un atemptat a l'escola pública i vénen a sumar-se a mesures que estan degradant intensament el dret a l'educació dels nostres alumnes com són la llei Wert, l'augment de les ràtios i la no substitució des del primer dia del professorat absent.

Cal tornar a recordar la funció de servei públic i d'agent de cohesió i d'ascensor social que   només pot fer en bones condicions l'escola pública.

Per tot això:
Exigim a l'administració:
-        Que no hi hagi cap tancament de grups d'escola pública mentre n'hi hagi de concertats.
-        La reducció de les ràtios d'alumnes per aula.
-        La substitució de les baixes des del primer dia
-        I la retirada del projecte de llei del ministre Wert

Reclamem als nostres ajuntaments:
-        Una actitud més ferma i bel·ligerant en la defensa de l'escola pública.
-        I Uns dissenys del mapa escolar en favor de la cohesió social i que evitin la segregació escolar.

Animem a les famílies a que matriculin els seus fills de forma exclusiva a la pública com a garant de la cohesió social i d'una educació gratuïta, catalana i de qualitat. Està en les seves mans evitar el tancament de grups.

I exhortem a la societat en general a mobilitzar-se contra les retallades, la llei Wert i en al defensa dels serveis públics en general i de l'educació pública en particular.

NI UN PAS ENRERA EN LA DEFENSA DE L'ESCOLA PÚBLICA!
AMB EL FUTUR D'INFANTS I JOVES NO S'HI JUGA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada